Tujuan-Tujuan Malware Menyerang Sesuatu Laman Web

Malware yang berbeza mempunyai tujuan dan matlamat yang berbeza untuk dicapai sebaik sahaja ia menjangkiti sistem sasaran.

1. Curi Maklumat

Jenis malware ini akan merekodkan ketukan kekunci pada sistem untuk mengumpulkan maklumat sensitif seperti butiran kad kredit pengguna atau bukti kelayakan log masuk dan menghantarnya kepada penyerang.

2. Gangguan dan memusnahkan

Sebarang malware yang mengawal dan menganggu fail yang terkandung di dalamnya sehingga pengguna perlu membayar wang tebusan (biasanya dalam mata wang kripto). Penyerang sering menggunakan jenis ini untuk mengganggu operasi organisasi atau agensi kerajaan.

3. Perintah dan Kawalan

Perisian berniat jahat yang merampas sumber komputer untuk menjalankan aktiviti haram lain seperti melakukan serangan siber ke atas sasaran lain, menjual barangan haram, mengehos fail haram, atau bahkan melombong mata wang kripto tanpa disedari oleh pengguna.

Oleh itu, kami menyediakan Imunify360 Malware Protection untuk pelanggan hosting kami. Ada yang telah dimasukkan ke dalam pakej hosting kami. Ini kerana kami kisah tentang keselamatan data anda.

Hubungi kami untuk pakej Web Hosting anda sekarang:-

Hana- https://wassap.my/60193788829

Rodziah-https://wassap.my/60193788832

Syafiqah https://wassap.my/60193788825

#wordpress#serverfreak#domain#website#Server

Make the switch to great hosting today!

Enjoy a risk-free trial with our 30-day money-back guarantee!

Make the switch to great hosting today!

Enjoy a risk-free trial with our 30-day money-back guarantee!

Leave the first comment