Tip buka laman web dengan harga rendah.

Baca untuk mendapat penjimatan semasa anda membuka laman web anda.  

Gunakan platform atau CMS yang sesuai

Pastikan platform atau Content Management System (CMS) yang anda gunakan sesuai dengan shared hosting dilanggan. Gunakan Platform popular seperti WordPress, Joomla, atau Drupal umumnya dapat berjalan dengan baik di shared hosting kami. Pastikan Anda menginstal versi terbaru dan mengikuti panduan pemasangan yang diberikan oleh ServerFreak.

Optimumkan penggunaan kapasiti

Shared hosting bermaksud laman web anda akan berbahagi sumber daya dengan pengguna lain. Untuk memastikan prestasi yang baik, optimumkan penggunaan kapasiti anda. Dengan mengunakan plugin caching dapat meningkatkan kecepatan website, ubah saiz file bergambar file dan hindari penggunaan plugin yang berlebihan yang dapat membebani server.

Semak penggunaan dan prestasi

Pantau penggunaan sumber dan prestasi tapak web anda dengan kerap. ServerFreak menyediakan alat pengurusan pengehosan dan statistik yang membolehkan anda memantau penggunaan sumber, trafik dan prestasi tapak web anda. Jika anda mendapati peningkatan dalam isu penggunaan atau prestasi, pertimbangkan untuk meningkatkan pelan pengehosan anda atau mengoptimumakan tapak web anda.

Pilih pakej hosting yang sesuai

ServerFreak menawarkan berbagai pakej shared hosting dengan berbagai spesifikasi. Pilihlah pakej yang sesuai dengan keperluan dan anggaran Anda. Periksa kapasiti penyimpanan, bandwidth, jumlah akaun email, dan tambahan lain yang mungkin anda perlukan.

Manfaatkan promosi dan diskaun

ServerFreak sedang menawarkan promosi dan diskaun khusus. Dapatkan pakej Shared Hosting dengan diskaun 10 peratus dengan mengunakan promo code [ONETIME10] di www.serverfreak.com.

Make the switch to great hosting today!

Enjoy a risk-free trial with our 30-day money-back guarantee!

Make the switch to great hosting today!

Enjoy a risk-free trial with our 30-day money-back guarantee!

Leave the first comment