KENAPA LAMAN WEB SAYA CRASH/ SLOW SEMASA JUALAN HARI RAYA?

Baca sehingga habis sebab-sebabnya dan cara menyelesaikan masalah ini.

Apabila hampir tiba Hari Raya, banyak syarikat yang mengambil peluang untuk menganjurkan jualan hari raya di laman web masing-masing. Ada yang ingin mengurangkan stok dan ada juga cuba untuk menaikkan jualan masing-masing. Walaupunbagaimanapun, apa yang selalu terjadi adalah laman web akan crash atau slow semasa tempoh jualan. Lagi-lagi pada waktu puncak.

Pernahkah anda terdengar tentang ada yang menyalahkan tentang talian internet jika sesuatu laman web crash atau slow. Walhal ada banyak sebab kenapa laman web kita akan crash dan slow jika terdapat ramai pengunjung yang kunjungi dalam satu masa. Ini adalah beberapa sebab terkenal kenapa laman web anda mengalami masalah crash atau slow:-

1. Insufficient Server Capacity: Jika server laman web anda tidak mempunyai sumber yang mencukupi untuk mengendalikan trafik yang meningkat semasa acara jualan, ia mungkin terhenti atau menjadi lambat. Pertimbangkan untuk menaik taraf pelan hosting anda atau menggunakan penyelesaian hosting yang lebih boleh diperluaskan seperti cloud server.

2. Database overload: Jika laman web anda bergantung pada queries pangkalan data untuk menyediakan kandungan atau memproses transaksi, peningkatan trafik boleh membebani pelayan pangkalan data dan melambatkan laman web anda. Pertimbangkan untuk melaksanakan mekanisme pengekalan cache untuk mengurangkan beban pada pangkalan data dan optimalkan pertanyaan pangkalan data anda.

Sudahkah laman web anda telah bersedia untuk jualan dengan menyemak sumber (resources) dan mempunyai kemampuan menghadapi peningkatan trafik?

Hubungi wakil kami sekarang untuk khidmat rundingan:-

Rodziah: https://wassap.my/60193788832

Hana: https://wassap.my/60193788829

Syafiqah: https://wassap.my/60193788825

#webhosting#serverfreak#selectserverfreak

Make the switch to great hosting today!

Enjoy a risk-free trial with our 30-day money-back guarantee!

Make the switch to great hosting today!

Enjoy a risk-free trial with our 30-day money-back guarantee!

Leave the first comment