KEKURANGAN BERNIAGA DI PLATFORM MARKETPLACE

Tidak dinafikan, menyertai platform marketplace membantu peniaga dalam menjual produk-produk. Walaupun begitu, terdapat kekurangan dalam berniaga di platform marketplace. Lagi-lagi, jika anda hanya berniaga di platform marketplace ini. Mari tengok kekurangan berniaga di platform marketplace.

CAJ PLATFORM MARKETPLACE

Terdapat caj yang dikenakan oleh pihak platform marketplace dengan disedari atau tidak disedari oleh anda. Mereka juga tidak mempromosikan bisnes anda, malah anda pula mempromosikan platform mereka tanpa sedar.

PERSAINGAN YANG SENGIT

Di dalam Platform Marketplace anda akan bersaing dengan peniaga-niaga lain. Malah terdapat ramai peniaga yang lebih besar dengan anda. Menonjol daripada orang ramai adalah sukar dan memerlukan masa sebelum ia dicapai.

AKAUN TAJAAN JUGA TIDAK TERJAMIN

Marketplace juga memainkan permainan pemasaran. Walaupun mereka mempunyai SEO yang jelas, tetapi untuk mendapatkan tapak anda pada kedudukan teratas, kadangkala ia menjadi permainan wang. Anda perlu membayar untuk berada di atas. Walaupun anda membayar promosi ini, tidak ada jaminan bahawa pengguna tidak akan beralih kepada pesaing anda.

TIADA PENJENAMAAN DAN PEROLEHAN PELANGGAN

Marketplace tidak membantu dalam meningkatkan kesetiaan pelanggan. Anda mungkin tidak akan dapat mencipta penjenamaan untuk tapak web anda di pasaran. Anda hanya kekal sebagai salah satu syarikat dan produk anda hanyalah salah satu produk.

Oleh itu, cara mengatasi kekurangan ini adalah dengan mempunyai laman web anda sendiri. Laman web ini akan menjadi platform untuk untuk perniagaan anda.

Serverfreak boleh membantu anda menyediakan hosting yang sesuai untuk anda. Sila hubungi yang tertera untuk bantuan:-

Hana- https://wassap.my/60193788829

Rodziah-https://wassap.my/60193788832

Syafiqah https://wassap.my/60193788825

#wordpress#serverfreak#domain#website#Server

Make the switch to great hosting today!

Enjoy a risk-free trial with our 30-day money-back guarantee!

Make the switch to great hosting today!

Enjoy a risk-free trial with our 30-day money-back guarantee!

Leave the first comment